Manlig initiativ (MI)

Som jag sade tidigare den här bloggen är en motståndsrörelse mot konstiga samhällslagar och regler. Dagens hjärnsläpp gäller FI/MI. Vad menas med det? Jag tycker att det borde vara självklart, utan lagstöd, att män och kvinnor ska respektera varandra och göra det som alla hannar och honor har gjort i milliontals år nu. Nämligen bilda familjer, jobba tillsammans för att knuffa samhället framåt eller i värsta fall ignorera varandra och leva glatt åt var sit håll. Men nej, i nådens år 2021 behöver man ett politiskt parti med ett fiffigt namn dessutom: Feministisk Initiativ för att injektera lite respekt i det andra könet. Vad coolt!! Som de själva säger är FI en: ett nytänkande parti i ett gammalt patriarkalt politiskt landskap. Så med andra ord: bort med männen, nu kommer vi kvinnorna och ställer allt på sin rätta plats. Var så god mina damer. Gör det. Jag säger inte att allt i världen är rätt. Långt ifrån. Jag säger inte att det inte finns saker och ting som man borde fixa i vårt samhälle. En gång till: långt ifrån mig den tanken. Men att starta ett parti för att nå sina mål och att hoppas att 4% (minst) av de som är röstberättigade kommer att lägga sin röst på det partiet är minst sagt….intressant.

Jag erkänner att i vissa yrken synen män vs kvinnor är föråldrad. Men man kan hitta det motsatta också. Hur ofta och villiga är tjejerna att ta emot en gubbe i en syjunta? Hur många manliga förskollärare (fröknar) hittar man idag? Ska man köra statistik över sjuksköterskor, mm? Jag syftar på yrken som är eller har varit traditionellt bemannade av det kvinnliga/manliga-könet. För Guds skull, kan vi inte bara lugna ner oss och lägga på lite mera energi åt att: minska antal krig i världen, le åt våra grannar, lära våra barn att hälsa på varandra när de kommer i ett rum, mm???

Så, jag föreslår att det manliga könet, med stolthet och trots i ögonen ska starta ett Manlig Initiativ. Vi kommer att sno tillbaka från kvinnorna makten. Vi ska kunna igen gå på en AW och dricka öl, rapa högt och prata om tjejer och hockey. Vi ska samla en bunt skäggiga och aggressiva representanter av det starka könet som vi ska skicka direkt i Riksdagen för att representera oss och skydda våra rättigheter mot lömska FI-politiker. Vi ska bevisa en gång för alla att män är män och inget mindre. Kom och rösta på oss! Vi är lika många och minst lika starka. Vi är Norrlands bästa söner.

Låter det korkad? Jag vet. Det är korkad. Lika korkad som FI. Jag tycker inte att vi behöver ett politiskt parti för att påminna oss att vara artiga och ärliga med våra medmänniskor. Stunden när vi behöver stöd i lagen eller parlamentariker i Riksdagen för att påminna oss om de grundläggande samlevnads reglerna i den stunden det som vi saknar är inte ett politiskt parti. Då saknar vi helt enkelt: uppfostran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *