Fegisar som slår och mördar de svaga

Jag brukar inte ta livet på allt för stort allvar. Det är livet själv som tar hand om det. Men det finns vissa situationer när till och med en person som jag måste stanna upp en stund och undra om det inte är dags för att vara allvarlig för en liten stund. Alltså mina kära män, jag kan kalla er så för att jag själv är en, mina kära män jag tänkte fråga er: hur fan resonerar en man som slår en kvinna eller ett barn? Hur sjukt måste vara den människan som lyfter sin hand för att slå en svagare person? Jag måste säga att jag blir bara äcklad.

Vi lever i 2021, det vill säga det 3:dje millenniet och man kan tänka sig att mänskligheten har haft tid att upptäcka att våld INTE är en lösning. Det är inte en lösning att slå din fru, det är inte en lösning att slå dina barn, det är inte en lösning att slå din make (för den delen). Jag undrar varför respekt, artighet, snällhet — och ni kan fortsätta med flera goda egenskaper — är så föraktade när det gäller nära relationer. Ja, föraktade. För att det första som verkar dyka upp när 2 personer har meningsskiljaktigheter är förolämpningar, våld och till och med mord. En snabb statistik på de sista 3 veckorna: 5 kvinnor som har blivit mördade av män i nära relationer och ett par kvinnor som blev häktade som mordmisstänkta.

Man kan lugnt påpeka att pandemin har tagit fram det värsta i oss men om vi inte tar det lite lugnare är det onödigt att forska vidare för att ta fram ett effektivt vaccin mot Covid. Om några månader finns det inga som behöver vaccineras. Vi dödar varandra väldigt effektivt. Jag vet att isoleringen tvingar oss att se och höra samma personer om och om igen, att lyssna på samma gnäll hela dagen, att se de fyra väggarna som utgör vårt fängelse….. Och det här skapar extra-frustration. Men att slå de som älskar oss och tar hand om oss är INTE en lösning. Att döda de gör oss inte mindre ensamma utan tvärtom, att se andra lida kommer inte att minska vårt eget lidande, att se ett barns tårar och en frus/makes skräck förvandlar oss inte till en Gud utan till en jävla idiot. Och det oavsett vårt kön.

Några snabba lösningar:

  1. Skilsmässa — trött på din partner? Skilj dig. Det är mycket billigare och hälsosammare för både dig och samhället. För att inte nämna barnen som slipper höra allt skrik och anklagelser.
  2. Trött på dina barns gnäll? Hitta aktiviteter som håller de upptagna. När man springer efter en boll blir det svårare att gnälla samtidigt på sin WiFi eller dataspel, mm.
  3. Trött på dig själv och ditt jobb? Åk en vecka till din stuga. Stanna där mitt i skogen och yla till månen på nätterna. Det är bra både för månen och för dina lungor. För att inte säga att så här skapas legender om varulvar och vampyrer.
  4. Har du för mycket fantasi och vet icke vad du ska göra åt det? Starta en blogg :))))) eller uttråka ditt hushåll med dina nyfunna talanger i målning, som gitarrspelare, mm.

Ser du? Lösningar finns. Så det är bara att sluta vara idioter och ha ihjäl varandra. Vi kan bättre än så. Det lovar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *