Hur är det med kreativitet på beställning?

Hur kan man döda kreativiteten? Svaret är enkelt, åtminstone för mig: att försöka göra på beställning det jag brukar göra när jag känner mig uttråkad. Praktiskt exempel. Att skriva kåserier…det går hur bra som helst, de bara dyker upp i huvudet samtidigt med en klåda i fingertopparna. Då vet man att det är dags att få utlopp för ett hjärnsläpp. Det kan hända när som helst i vilken miljö som helst med eller utan uppenbar orsak. Ja, fram tills man börjar tänka på alvar (och för det där måste jag tacka till mitt stora ego) att starta en blogg.

Det är den enklaste i världen tycker alla. Man ska bara betala för ett domännamn, välja en mall och ….. Ja, och…. ja, och…. Jag vet, och skriva. Men i stunden när jag betalade fakturan för 2 år i förväg (bra deal vad tusen) i den stunden försvann alla mina idéer. Så nu är jag kåserifritt men med domän och en vacker röd mall till en blogg 🤬. Lika bra att skriva ner mina recept på kåldolmar eller liknande. Det är för första gången i mitt liv när jag inte kan framkalla en enda jäkla dumhet för att kladda min blogg med. Och vanligtvis brukar dumheterna ta kölappar i mitt huvud för att veta i vilken ordning ska de komma ut. Och det känns som att det kommer att vara 2 långaaaaaa dumhetsfria år för mig (tills mitt avtal går ut).

Kreativitet? Ironi.
När man har slut på ideer

Foto av Andrea Piacquadio från Pexels

Åtminstone tur för oss de fantasilösa, att det finns milda själar som tillåter oss att låna deras arbete kostnadsfri.

Tack Andrea Piacquadio för att jag fick använda ditt foto.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *